Share This Post

MDT/ConfigMgr – UDI – Web Service 404.3 Error

I was having trouble getting my web service to respond, or even browse to make sure it was working. If i tried to connect to the web service via the UDI Wizard Designer, then I would get the following:

image

If i tried to browse to the web service, then i would get the following:

image

I noticed after reading the release notes for Update 1, that there is a known issue with UDI and the 404.3 error. Basically stating the following:

“If you receive error 404.3 when browsing to the UDI Designer web service, this error is typically the result of the Windows Communication Foundation (WCF) multipurpose Internet mail extensions (MIME) type not being registered correctly. To register the WCF MIME type on the web server, go to %Windir%\Microsoft.NET\Framework\v3.0\Windows Communication Foundation. From an elevated command prompt, run ServiceModelReg.exe –I to register the MIME type for the .svc extension, which the web service requires.”

Running this, showed a bunch of components getting installed:

image

Testing the web browser again, I was not able to browse to the web service:

image

Also, I was able to connect through the UDI Wizard Designer now as well:

image

Lesson learned, read the release notes 🙂

Share This Post

I am a Microsoft MVP for System Center Configuration Manager and owner of Nackers Consulting Services, LLC. I focus primarily on System Center Configuration Manager and the Microsoft Deployment Toolkit. In addition to helping clients leverage the technologies they use, I enjoy spending a lot of time on the forums and email lists helping answer questions and just seeing what people are doing with the deployment technologies available to them. I have spoken at Microsoft Management Summit on ConfigMgr/MDT integration and I have spoken at user groups around the country. If you have any questions, please feel free to contact me, I am always willing to help.

Leave a Reply